Stacionarios dūmų užuolaidos iš „Promatect-H“ plokščių

Stacionarios dūmų užuolaidos iš „Promatect-H“ plokščių
  • 139

Stacionarioms dūmų užuolaidoms galima pritaikyti įvairius A1-A2 degumo klasės statybos produktus. Svarbiausia jog būtų užtikrinti darnaus standarto LST EN 12101-1 “Dūmų ir šilumos valdymo sistemos. 1 dalis. Dūmų užtvaroms keliami techniniai reikalavimai“ reikalavimai ir produktas turėtų CE kokybės ženklą.

Lietuvoje dūmų užuolaidos privalo užtikrinti DH30 atsparumą ugniai.

Šiuo metu gana paplitęs metodas užuolaidas gaminti iš pilkos spalvos, sunkiai degios tekstilės. Tai nėra pats gražiausias metodas, nes pakabinta tekstilė po kurio laiko praranda įtempimą, atsiranda plyšiai ir vizualiai atrodo be galo prastai. Geriausias to pavyzdys dūmų užuolaidos OZO prekybos centro automobilių saugykla, Vilniuje.

Praktiškas metodas užuolaidas gaminti iš specialios, išbandytos ir sertifikuotos skardos. Tačiau tai retas atvejis, nors vizualiai atrodo daug geriau nei klientų „kabančiais skudurais“ vadinamų tekstilinių dūmų užuolaidų. Skarda vis dar neįprastas sprendinys dūmų užuolaidoms gaminti.

Iki šiol nebuvau matęs, kad užuolaidos būtų montuojamos iš kalcio silikato plokščių. Pasirodo Čekijoje tai gana įprasta praktika. Pirma – plokštės sertifikuotos ir turi labai platų panaudojimą, antra – jas galima apdailinti ir nudažyti norima spalva.

Jei bandysite nudažyti tekstilines dūmų užuolaidas, galite prarasti Gamintojo garantiją, nes toks sprendimas niekada nebuvo išbandytas ir nėra aprašomas sertifikate. Be to užuolaidai su laiku prarandant vientisumą ypač matysis bet koks reljefas, o bandant pataisyti sausos dažo dalelės gali nutrupėti nuo paviršiaus.

Pasižiūrėkime video kaip stacionarios dūmų užuolaidos gaminamos iš kalcio silikato plokščių.

© Visos teisės saugomos UAB "Fogo". Sprendimas: www.digitaltouch.lt